FoodΠως να διαχειριστείς σχόλια σχετικά με την εικόνα του σώματός σου!
a

Πως να διαχειριστείς σχόλια σχετικά με την εικόνα του σώματός σου!

3+1 tips που θα σε βοηθήσουν αρκετά!

Αυτές τις ημέρες που τα τραπέζια και οι συναντήσεις με οικογενειακά πρόσωπα και φίλους είναι πολλές είναι πιθανό να δεχτείς σχόλια σχετικά με το σωματικό σου βάρος.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα βρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσεις και να θέσεις τα προσωπικά σου όρια.

1.Πες με ευγενικό τρόπο το πως αισθάνεσαι

Συνεπώς, μία πιθανή απάντηση θα μπορούσε να ήταν:

“Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον και την πιθανή ανησυχία σου, ωστόσο δε θεωρώ πως με βοηθά κάπου το σχόλιό σου, ούτε ότι έχει να μου προσφέρει κάτι!’’

Είναι πολύ βασικό και υγιές να εκφράζουμε το συναίσθημα μας, όπως την αμηχανία μας, την στεναγχώρια μας, τον εκνευρισμό μας.
Δεν προσβάλλεις κανέναν, προστατεύεις απλά, τον εαυτό σου, το συναίσθημά σου αλλά και την σχέση σου με τον άνθρωπο που σου έκανε το σχόλιο.

2. Αδιαφόρησε πλήρως για το σχόλιο που μόλις άκουσες

Πώς;
Είτε αλλάζοντας αμέσως θέμα συζήτησης, χωρίς να μπαίνεις σε διαδικασία εξηγήσεων, είτε απευθύνοντας εσύ ο ίδιος-α σε άλλον το λόγο, αμέσως μετά το σχόλιο.
Έτσι καταφέρνεις να οριοθετείς τον άλλον, ενώ παράλληλα μειώνονται αισθητά και οι πιθανότητες να το συνεχίσει.

3. Πάγωσε το βλέμμα σου στον άνθρωπο που σου έκανε το σχόλιο

Κάποιες φορές ίσως να μην χρειάζονται κουβέντες και εξηγήσεις, ειδικά αν στο παρελθόν έχουν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες. Ένα βλέμμα ίσως είναι υπερ-αρκετό για να αλλάξετε θέμα συζήτησης.

4. Αποχώρησε από την συζήτηση ή την παρέα

Είτε αλλάζοντας θέση στο τραπέζι, είτε πηγαίνοντας σε άλλη παρέα. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να οριοθετήσεις την κατάσταση έτσι ώστε να μην επαναληφθεί.

Συνοψίζοντας:

          Είναι πραγματικά άβολο και αμήχανο να ακούς σχόλια σχετικά με την εικόνα του σώματός σου και πολύ άσχημος ο οποιοσδήποτε σχολιασμός γύρω από αυτό, ακόμα και αν εμφανίζεται με τη δικαιολογία
“για το καλό σου τα λέω!”

Κανένας δε ξέρει τι είναι καλό και τι όχι, τι λειτουργεί σε εσένα καλά και τι όχι ,σε κάθε στάδιο της ζωής σου, πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αν έχεις μπει πολλές φορές στη διαδικασία της οριοθέτησης, δυστυχώς θα πρέπει να την επαναλαμβάνεις κάθε φορά, μέχρι να γίνεις πλήρως κατανοητός-η.

Τα όρια των άλλων προς εμάς τα θέτουμε εμείς οι ίδιοι. Μην αφήνεις τον εαυτό σου εκτεθειμένο, προστάτευσέ ‘τον με κάθε τρόπο. Βήμα βήμα θα τα καταφέρεις.

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε αντίστοιχη θέση εξέφρασέ το :

  • είτε μιλώντας ανοιχτά γι’ αυτό
  • είτε αλλάζοντας θέμα συζήτησης
  • είτε μέσα απ’ τη σιωπή και το ύφος σου
  • είτε με το να αποχωρήσεις από τη συζήτηση αυτή
Group 50

Επικοινώνησε μαζί μου!

Αν κουράστηκες να προσπαθείς μόνος-η σου, χωρίς να βλέπεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, είμαι εδώ για να σε στηρίξω σε αυτή σου την προσπάθεια.

    ώρες επικοινωνίας που σε εξυπηρετούν: